Tél pedig lesz idén is…

Sislócon vontatottan halad a fűtési rendszer felújítása

2002. október 18., 02:00 , 92. szám

A Sislóci Dobó István Középiskola téli fűtési gondjai évek óta akut problémát jelentenek. Idén végre elkezdődött az iskola fűtési rendszerének korszerűsítése, felújítása, a tervezett munkálatok azonban meglehetősen vontatottan haladnak...

Az iskolaépület alig 10 éves, de állapota sok­kal rosszabb jó néhány százéves építményénél, véli Pável Szlivka iskolaigazgató.

– A modern tervezésű, ám meglehetősen gyatrán kivitelezett épület víz-, szennyvíz- és fűtési rendszere az átadást követően rövid időn belül tönkrement, és karbantartás híján alkalmatlanná vált az alapvető komfortigények kielégítésére is – mondja az igazgató. – A külső-belső burkolattal, nyílászárókkal, mosdóhelyiségekkel is hasonló a helyzet. Egyetlen példa: a külső ablakszárnyakra mindezidáig azért nem került friss festékréteg, mert félő, hogy ha kinyitjuk őket, keretestül ránk zuhannak...

Az akadozva üzemelő fűtési rendszer emellett telente gyakran mindössze fagypont körüli belső hőmérsékletet volt képes „produkálni”, ami már nemcsak az oktatást veszélyeztette, de a közel 350 tanuló egészségét is.

Jó hír, hogy a járási állami adminisztráció finanszírozásában idén augusztusban végre megkezdődött a fűtési rendszer felújítása, melynek munkálatai azonban, a kezdeti lendületet követően, mára ismét lankadni látszanak. Egyelőre az alsó szint belső csővezetékei kerültek a helyükre, a munka dandárja viszont még hátravan, így a külső csővezetékek cseréje, hőszigetelése, a kazánház és azon belül a szénfűtésű kazánok felújítása stb.

Márpedig tél idén is lesz...

P. Zs.