Dalok múltról, jelenről

VII. Kárpátaljai Magyar Dalverseny

2002. október 25., 02:00 , 93. szám
Színpadon a Rece-fice Népdalkör

Idén a Kossuth-évforduló jegyében került megrendezésre a VII. Kárpátaljai Magyar Dalverseny, melynek hagyományosan Beregszász adott otthont október 19-én, szombaton. A dalverseny délelőtti elődöntői során három kategóriában mintegy hatvan előadó mutatkozott be, akik közül a legjobb 10-10 versenyző került a döntőbe.

A helyi művelődési központban sorra kerülő döntő lelkes közönség és rangos szakmai zsűri előtt zajlott, melynek elnöke Homonyik Sándor előadóművész volt. Az egyházi zene, népdal és mai dal kategóriákban versenyzők produkcióit követően a korábbi dalversenyek győztesei – Csobolya József, Jurinka Zsanett és Pincés Andzselika – léptek színpadra.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen valamennyi résztvevő oklevelet, a verseny díjazottjai pedig vásárlási utalványokat vehettek át. A zsűri döntése alapján Simon Mónika (egyházi ének), Varga Katalin (népdal) és Bábel Edina (mai dal) lettek a verseny győztesei, míg a közönség szavazatai alapján Varga Katalin, a Rece-fice Népdalkör és Hidi Erika részesültek különdíjban.

Végezetül színpadra lépett a rendezvény két díszvendége, Homonyik Sándor és Vikidál Gyula, megidézve a 70-es, 80-as évek magyar rockzenéjét.

– farkas –