Szép lovak, drága fogatok

Nagykállón jártak a salánki lovas-íjászok

2002. október 25., 02:00 , 93. szám

Érdekes anyaországi meg­­hívásnak tett eleget nem­rég a Kész Barna által vezetett Salánki Íjászkör. Mint megtudtuk, a Nagykál­lói Városnapok keretében megrendezett Re­gionális Fo­gathajtó Baj­nokság gálaműsorán tartottak hon­fog­lalás kori lovas-íjász bemutatót.

– Lovakat természetesen nem vittünk magunkkal, ott helyben törtünk be néhányat, ami önmagában is fantasztikus élményt jelentett számunkra – meséli Kész Barna „főíjász”. – Szerencsére hamar összeszoktunk friss barátainkkal, így nemcsak a bemutató volt zökkenőmentes, de a főtéri ünnepi felvonulás vezetésével is minket bíztak meg.

– Milyen volt testközelből figyelemmel kísérni hat megye rangos versenyét?

– Egyrészt gyönyörű lovakat és fogatokat láttunk (értékük esetenként meghaladta a 10-12 millió forintot), másrészt betekintést nyertünk ebbe a különösen szép sportba is. Hogy mi kell a fogathajtáshoz? Három gyönyörű, nemes ló, egy szép formájú és látványos fogatkocsi, egy jókötésű, szilaj fogathajtó, egy barát, azaz segéd-fogathajtó és természetesen egy jó szponzor, aki megteremti a munka anyagi feltételeit.

P. Zs.