„Légy hűséges, és neked adom az Élet koronáját!”

Katolikus családtalálkozó Munkácson

2002. november 8., 01:00 , 95. szám

Ezzel a mottóval rendeztek családtalálkozót a munkácsi Szent Márton-székesegyházban október 26-án közel ötven munkácsi, ungvári, beregszászi, csapi, ráti, borzsovai, kisszelmenci, palágykomoróci és fancsikai katolikus család részvételével.

Az ötödik alkalommal sorra kerülő találkozó a székesegyház kápolnájában bemutatott szentmisével vette kezdetét, melyet Majnek Antal megyés püspök és Bohán Béla beregszászi plébános celebrált.

Prédikációjában a püspök atya a katolikus keresztény családok küldetésére hívta fel a figyelmet.

– Ezen családoknak kell megmutatni a világnak, mi az Úristen terve. A házasoknak engedelmeskedniük kell egymásnak a Krisztus iránti tiszteletből, és tudniuk kell lemondani saját elképzeléseikről a másik javára. A Szent Család szeretete is azáltal válhat nyilvánvalóvá, hogy a katolikus keresztény családok mind többször tanúságot tesznek a szeretet Istenének köztünk­va­ló­ságáról.

Ezt követően Armella domonkos rendi nővér tartott előadást a családi élet keresztény megéléséről.

A nap folyamán a felnőttek csoportonkénti megbeszélést tartottak, majd több házaspár tanúságtétele is elhangzott saját tapasztalataikról.

Ez idő alatt a gyermekek alkotta legnépesebb csoport a Szadova utcai Pákh-házban közös játékkal, rajzolással, origamival és énekléssel töltötte a napot.

A találkozó örömteli agapéval zárult, melyre a Munkácsi Katolikus Líceum udvarán került sor.

I. A.