Megérkezett a földgáz Gálocsra

Gáz van, de drága

2002. november 22., 01:00 , 97. szám

Hét év után végre földgázzal fűthetnek-főzhetnek a gá­locsiak. Az elkészült gerincvezetékben október 24-én tartottak próbanyomást, november elejétől pedig megindult a rendszeres gázszolgáltatás.

Mint azt Molnár Sándor polgármestertől megtudtuk, a Pa­lágy­komoróc irányából érkező fővezeték csövei 1995 óta rejtőztek a földben. Akkor anyagi okokból elakadtak a munkálatok. Idén tavasszal aztán elkészült az elosztó állomás, s lefektették a vezeték még hiányzó szakaszát.

A 490 lakosú kisközség 120 lakóháza közül mintegy 70 helyen élvezik ezentúl a földgáz nyújtotta előnyöket. A lakosság egy jelentős része ugyanis kiskeresetű, akik egyelőre nem tudták vállalni a földgáz bevezetésével járó költségeket. De akik por­tájára gázóra került, azok is jobbára csak főzésre használják majd a földgázt.

– Nagyon örülünk neki, hogy hozzánk is elért a gáz – mondja az idős Köröskényi Zsigmond bácsi. – Még nem tudjuk, mivel is jár ez, de azt hallottam, hogy nagyon drága vele fűteni. Ezért aztán úgy gondoltuk, hogy csak főzni fogunk vele, és később néhány konvektorral oldjuk meg a fűtést.

R. G.