Egyházkerületi döntő márciusban

Református egyházi szavalóversenyek

2002. november 29., 03:05 , 98. szám

A Kárpátaljai Református Egyházkerület Tanügyi Bizottsága által évente meghirdetett egyházi szavalóverseny két megyei középdöntőjére került sor az elmúlt vasárnap Bótrágyon és Tiva­dar­falván.

Bótrágyon, ahol a verseny istentisztelettel vette kezdetét, 46 résztvevő képviselte Bereg megye 46 egyházközségét. Szilágyi Sándor beregújfalui református lelkész igehirdetését követően Bocskor Imola tájékoztatta a jelenlévőket és a felkészítő hitoktatókat a verseny menetéről. A szabadon választott és a kötelező versek elhangzása után a zsűri – Kádár Rozália, Pándi Szekeres Anna és Bocskor Imola – értékelte a gyerekek teljesítményét, majd kihirdette azon húsz legjobb szavaló nevét, akik a jövő év márciusában megrendezésre kerülő egyházkerületi versenyen képviselhetik az egyházmegyét és gyülekezetüket.

Ugocsából 25 résztvevő érkezett Tivadarfalvára, ahol Lőrincz Attila aklihegyi beosztott lelkész vezetésével áhítattal indult a délután. A Keresztyén Balázs elnökletével dolgozó hattagú zsűri korcsoportonként négy-négy, azaz összesen 16 versenyzőt ajánlott az egyházkerületi versenyen való részvételre, akik a többi verskedvelő gyermekekkel együtt oklevéllel és ajándékcsomaggal térhettek haza.

Váradi Natália