Önfeledt diákok, türelmes tanárok

Gólyabál a KMTF-en

2002. november 29., 03:05 , 98. szám
Gólyák a színpadon

Hetedik alkalommal tartottak gólyabált a hétvégén a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola hallgatói. A rendezvénynek ezúttal a Beregszászi Művelődési és Szabadidőközpont adott otthont.

A Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola legújabb „családtagjait” köszöntő ünnepséget Palkó László vállalkozó és Mester András, a KMKSZ ISZ elnöke is megtisztelte jelenlétével.

A gólyabált a Beregszászi Bethlen Gábor Ma­gyar Gimnázium táncos lábú diákjai nyitották meg palotásukkal. Ezt követően dr. Orosz Ildikó, a KMTF elnöke meg­nyitójában abbéli reményét fejezte ki, hogy a főiskolai gólyák nem tanulnak meg idejekorán „repülni”, hanem diplomával a kezükben távoznak négy-öt év múlva.

Az elsősök bemutatkozását az óvópedagógiai szak hallgatói nyitották, akik a tanár–diák szerelem különböző vonatkozásait ecsetelték a Claudia-show paródiájában. A tanító szakosok A leggyengébb tyúkszem című vetélkedő keretében mutatták be kedvenc tanáraik legjellegzetesebb vonásait, a tanár szakosok pedig különböző jelenetekkel, énekekkel bizonyították rátermettségüket.

A bemutatkozások szünetében a főiskola tanárai igyekeztek átvészelni a szervezők által kiötlött megpróbáltatásokat, ám többnyire kevés sikerrel: összekötött lábbal táncoltak lufikra vadászva, részt vettek a Bújj, bújj, zöld ág című gyermekjáték megtanításában és eljátszásában, vizsgáztak a szakterületüktől nagymértékben eltérő témákból előre megadott, oda nem illő szavak felhasználásával.

A bemutatkozásokat és a viszontagságokat túlélt pedagógusok megpróbáltatásai azonban ezzel még nem értek véget. Az est két házigazdája, Kertész Zsuzsa és Hajla József főiskolai hall­gatók oklevelet nyújtottak át a tantestület kiemelt tagjainak a diákok szavazatai alapján, akiknek ezt követően értékelniük kellett az eredményt. Az est folyamán kiderült, kit tartanak a hallgatók a leghumorosabb, a legmonotonabb, a legperverzebb, a legsár­mosabb tanárnak, illetve dr. Orosz Ildikó személyében gazdára talált A főiskoláért folytatott áldozatos munkáért díj is.

A főiskolások műsorát ezúttal meghívott vendégek produkciói is színesítették. A lótuszvirágból előbújt Kozmely Krisztina keleti tánccal kedveskedett a megjelenteknek, majd további két táncot mutatott be Herics Natáliával közösen.

Végül a báli ruhákba öltözött elsősök elmondták a hagyományos gólya-esküt, majd a nyitókeringővel kezdetét vette az est báli része, ahol együtt mulatott tanár és diák.

R. G.