A petróleumlámpától a Broadway-slágerekig

VIII. Könnyűzenei Találkozó Beregszászban

2002. november 29., 03:05 , 98. szám
Az Integrál együttes

Nyolcadik alkalommal rendezte meg vasárnap a kár­pátaljai magyar zenészek találkozóját a KMKSZ a ma­gyar Nemzeti Kulturális Örök­ség Minisztériumának támogatásával a beregszászi művelődési házban.

A szervezők nevében Hor­kay Sámuel, a KMKSZ beregszászi városi alapszervezeté­nek elnöke és Imre József, a be­reg­szászi városi tanács ifjúsági- és sportosztályának vezetője köszöntötte a zenészeket.

Elsőként Ivan Csehil lépett színpadra egy Babics Jánossal közösen írt dallal, majd fellépett többek között a Color zenekar, Háger Sándor, valamint a KMKSZ munkácsi nyugdíjasklubjának Nosztalgia szalonzenekara is, mely utóbbi például a 70–80-as évek magyar slágereivel hozta lázba a rock and roll és a l’amour-dalok szerelmeseit, míg az Integrál energikus zenészei a modernebb zenei irányzatok rajongóit tapsoltatták nagy sikerrel. Pitkin, azaz Balac­kij Vo­lo­dimir egy „Ha­tár­ menti csu­jo­gat­óssal” búcsúztatta a bezárásra ítélt kisha­tá­rát­ke­lő­ket, majd Seres Tímea színművész va­rázsolt Broad­wayt idéző hangulatot a színpadra. A mintegy ötórás műsort a Bozsár család produkciója zárta.

O. T.