Adventi várakozás

Ifjúsági mise Ungváron

2002. december 6., 01:00 , 99. szám

December 1-jén, advent első vasárnapján hagyományos ifjúsági misére került sor az ungvári római katolikus templomban. A misét Majnek Antal püspök atya celebrálta.

Az Ungvári járás településeiről és Ungvárról érkező fiatalokat a szentmisét megelőzően prog­ram várta: előbb közös énekpróbán vehettek részt az ungvári ifjúsági énekkarral, majd a helyi plébános, Mészáros Domonkos atya tartott előadást a rózsafüzérről és az életszentségről. „Az életszentség forrása a Szentlélek, a Szentlélekre való odafigyelés kezdődik az adventben.” Arra biztatta a fiatalokat, hogy lakóhelyükön gyűljenek közösségekbe, és imádkozzák a rózsafüzért. Ezt kéri tőlünk II. János Pál pápa is azáltal – hangsúlyozta –, hogy az elkövetkezendő évet a rózsafüzér évének hirdette meg.

Advent első vasárnapjáról tartott prédikációjában a püspök atya az éber várakozásra, a lélek virrasztására hívta fel a figyelmet. „Az ember életét gyerekkorától mindvégig átszövi a várakozás, de a Jézusra való várakozás ad neki értelmet. Meg kell nyitni a szívünket Isten előtt. Nekünk tehát ebben az adventi időszakban úgy kell várakoznunk, hogy lássuk, milyen úton járunk, hol tartunk most, mit fog jelenteni nekünk ez a karácsony, mert ez tőlünk függ. Jótettekben, Isten tanításában és ismeretében kell gazdagodnunk – ez a feladatunk” – mondotta.

A szentmisét agapé zárta a templom udvarán.

Imre Adrienn