Zene, tánc, csillogás

Beregszászi Vállalkozók Bálja

2002. december 13., 01:00 , 100. szám

Idén is a Fehér Kő étterem adott otthont a Beregszászi Vállalkozók Báljának, melyet december hatodikán tartottak a Vérke-parti városban.

A Beregszász 900 éves Városvédő, -szépítő és Művelődési Alapítvány, valamint a báli szervezőbizottság a kisváros egykori nemes polgári hagyományait kívánja feleleveníteni, amikor évről évre megrendezi ezt a nagyszabású társasági eseményt – hang­súlyozta megnyitó beszédében Galajda József, a városvédő alapítvány elnöke, a bál főszervezője.

A hagyománymentők ezúttal is számos ötlettel rukkoltak elő, az étterem bejáratánál például egy erre az ünnepi alkalomra készült fenyőgallyas, díszes diadal-kapu és han­gulatos cigányzene várta a vendégeket. A szorgos hos­tes­sek egy-egy pohár pezsgővel és a figyelmes szervezők ajándékcsomagjával köszöntötték az érkezőket, majd a gazdagon terített, díszes asztalokhoz kísérték a vendégeket.

A gyertyafényes, virággal díszített asztalok számos gasztronómiai ínyencséget kínáltak (ha­lastál, kaviár, sertésköröm-kocsonya, sajtos-ropogós csirkecomb, göngyölt hús gombaszósszal, desszert-csodák) és persze a különféle italokban sem szűkölködtek.

Az elegáns urak és hölgyek sem maradtak adó­sai a rangos mi­liőnek, bár hagyományos báli ruhát és szmo­kingot, a tavalyi évhez hasonlóan, még mindig kevesen viseltek.

Az est műsoros részében a helyi énekes és táncos tehetségek, előadók mellett fellépett a kijevi Budapest revücsoport, a sztárvendég pedig a Romantic együttes volt.

A házigazdák által kiosztott Mecénás- és Köszönet-díjak egyikét Bohán Béla helyi római katolikus plébános vehette át, aki tevékeny részt vállalt Beregszász római katolikus templomának felújításában. A másodízben átadott Életmű-díjat, egy Beregszász címerével díszített arany pecsétgyűrűt, Horváth Anna keramikusművész kapta.

A bálanyai teendőknek idén Kubán Mária tett eleget, a szervezőbizottság döntése nyomán Pe­csora Katalin viselhette a bálkirálynői koronát, a bál hercege pedig Nyikolaj Ja­ki­mec lett.

Az éjféli tombolajáték során értékes ajándékok kerültek kisorsolásra, melyek nagy részét jótékonysági célra ajánlották fel a nyertesek. A Ze­le­nyák család felajánlása nyomán egy mikrohullámú sütő és egy porszívó került a Benei Gyermekotthonba, a Pe­cso­ra család által megnyert fődíj, egy JVC színes televízió pedig a helyi Szivárvány gyermekotthoné lett.

A látványos (és hangos) tűzijátékot követően már a táncé és a szórakozásé volt a főszerep, melyhez az Integrál együttes szolgáltatott a bál hangulatának megfelelő zenét.

Popovics Zsuzsanna