A KMKSZ indítja jelöltjét

Időközi megyei tanácsi választás Beregszászban

2003. január 17., 01:00 , 105. szám

Mint legutóbbi számunkban már beszámoltunk róla, február 23-án időközi megyei tanácsi választásokat tartanak Beregszászban.

Ljudmila Romanovics, a beregszászi választási bizottság titkára a Kárpátaljának elmondta, a törvényszabta határidő lejártáig a Proszvita Társaság, a Mi Ukrajnánk, a Ruh, a Batykivscsina, a Demok­ra­ticsnij Szojuz, illetve az SZDPU(e) városi szervezetei jelezték részvételi szándékukat a választásokon. A magyar szervezetek közül újfent csupán a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség vesz részt a választásokon. A pártok és a társadalmi szervezetek január 9-ig nevezhették meg jelöltjeiket, az önjelöltek jelentkezésének végső időpontja pedig január 14. volt.

A nevezett időpontig egyetlen politikai párt, a Demokraticsnij Szojuz, illetve egy társadalmi szervezet, a KMKSZ jelöltjét jegyezte be a választási bizottság. A De­mok­raticsnij Szojuz Ivan Huzinecet indítja a mandátumért, a KMKSZ jelöltje pedig Horkay Sámuel, a Szövetség Beregszászi Járási Középszintű Szervezetének alelnöke, a beregszászi alapszervezet elnöke.

Önjelöltként indul a választásokon Olekszandr Putyilin orvos, illetve Galajda József, a Beregszász 900 Éves Városvédő, -szépítő és Művelődési Alapítvány elnöke, Gajdos István parlamenti képviselő megbízottja. További két önjelölt, Valerij Szerjozsocskin és Olekszandr Szergejev bejegyzéséről lapunk megjelenése után dönt a választási bizottság.

Mint ismeretes, a választás egyfordulós lesz, a győzelem nincs részvételi arányhoz kötve, így a legtöbb szavazatot gyűjtő jelöltet hirdetik ki győztesnek.

Baráth József