Külföldre is készül a Zakarpattya

Folyik az erőgyűjtés

2003. január 17., 01:00 , 105. szám

Január 10-én elkezdte felkészülését a tavaszi idény­re az országos labdarúgó-bajnokság második vonalában szereplő ungvári Zakarpattya. A bajnoki tabella 7. helyén telelő gárda szak­vezetőjét, Viktor Rjaskót telefonon sikerült elérni.

– A közvetlen felkészülés tulajdonképpen még tavaly elkezdődött – kezdi a mester –, hiszen december 20-tól 28-ig a játékosok egy különféle tesztekből álló erőfelmérésen estek át, majd egy alapos orvosi kivizsgálás következett. Az ünnepek utáni pihenőt követően pedig már egészen a márciusi rajtig együtt marad a csapat.

– Hogyan alakul a felkészülési időszak további menetrendje?

– Az elkövetkező napokban hazai környezetben folyik a felkészülés. A monoton edzésmunka mellett igyekszünk lekötni néhány edzőmérkőzést is olyan csapatokkal, amelyek ebben az időszakban Kárpátalján készülnek. A napokban például az élvonalban immár középcsapatnak számító Poligraftechnikával játszottunk egy küzdelmes meccset, amelyen a vendégek nyertek 3-2-re. Ami a további programot illeti, februárban Truszkavecen szeretnénk edzőtáborozni, majd magyarországi vagy horvátországi utazás van kilátásban, ahol természetesen már edzőmérkőzések is szerepelnének a programban. Sok függ persze még az anyagi lehetőségeinktől is.

– Ebben az időszakban általában változik a játékosállomány összetétele is. A szurkolók mire számíthatnak, gyengül vagy erősödik a Zakar­pattya a rajtra?

– Egyelőre csak annyi biztos, hogy a Dinamo Kijev tulajdonában lévő és nálunk csupán kölcsönben játszó Makovsz­kij fivérek elhagyták Ungvárt. Az egykoron a belarusz válogatottat is megjárt ikertestvérekhez most a Tavrija Szim­fe­ropol fűz nagy reményeket. Ami az esetleges szerzeményeket illeti, jelenleg is szerepel nálunk néhány futballista próbajátékon, ám hogy leigazoljuk-e őket, azt majd a felkészülési időszak dönti el.

– Mire számíthatnak a csapat hívei tavasszal?

– Igyekszünk becsülettel felkészülni a tavaszi rajtra és helytállni a bajnokságban. Hogy ez aztán mire elegendő, azt úgyis csak a bajnoki találkozók igazolják majd.

(tamási)