Több mint száz közgyűlés két hónap alatt

Alapszervezeti közgyűlések a KMKSZ-ben

2003. január 24., 01:00 , 106. szám

A Kárpátaljai Magyar Kul­turális Szövetség helyi alap­szer­vezetei idén január 15. és március 1. között tartják éves köz­­gyűléseiket.

A kö­zép­szin­tű szervezetek közgyűléseire már­cius folyamán kerül sor: Ung­vári járás – március 8., Felső-Tisza-vidék – március 9., Nagy­szőlősi járás – már­cius 16., Munkácsi járás – már­cius 22., Beregszászi já­rás – március 23. A KMKSZ megyei közgyűlését március 29-én, Beregszászban tartják, melyre 80 tag után dele­gál­hatnak egy küldöttet – tudtuk meg a KMKSZ titkár­sá­gán.

A Beregszászi, Nagyszőlősi és Munkácsi Járási Középszintű Szervezetek választmányai múlt héten döntöttek az alapszervezeti köz­­gyűlések rendjéről. Ugo­csá­ban 80, a Munkácsi járásban 110 tag után delegálnak az alap­szer­ve­zetek egy-egy küldöttet a kö­zép­szintű szervezetek köz­gyű­lé­seire, a Beregszászi járásban pe­dig 60 fő a kvóta.

A középszintű szervezetek többségében február folyamán tart­­ják az alapszervezeti köz­gyű­léseket, kivéve a Bereg­szászi já­rást, ahol már az előt­tünk álló hétvégén elkezdődik a be­szá­mo­ló gyűlések sorozata. Mint Ba­kan­­csos László, a KMKSZ Be­reg­­szászi Járási Kö­zép­szintű Szer­­vezetének elnöke la­punk­nak el­mondta, szom­ba­ton Ha­rangláb, Me­ző­ka­szony, Gut és Ti­sza­cso­ma, va­sár­nap Bereg­som, Cson­ka­papi, Ma­csola, Nagy­­­­­­­­bereg, Be­reg­­újfalu és Nagy­muzsaly alap­szervezetei tart­ják köz­gyű­lé­süket.

-nagy-