Meleg van, hőszigetelés nincs

Sislóci középiskola

2003. január 31., 01:00 , 107. szám

A Sislóci Dobó István Középiskola termeiben tavaly ilyenkor még „fagyos hangulatban” teltek a tanórák, de egy ideje már kellemes hőmérséklet fogadja az iskolába érkező 341 tanulót.

Mint azt Pavlo Szlivka igazgatótól megtudtuk, az Ungvári Járási Állami Közigazgatási Hivatalnak köszönhetően felújították a teljes belső fűtési rendszert, a csővezeték a pincéből felkerült a földszintre, s az iskola önálló kazánháza is félkész állapotban van.

– Nem mértük ugyan a termek hőmérsékletét, de érezhetően meleg van – mondja az igazgató. – Az irodámban tavaly még állandóan be volt kapcsolva a melegítő, most gyakorlatilag használatlanul áll. Hatalmas pénzekbe került a fűtőrendszer felújítása, de a munka még nincs befejezve. A következő félév feladata lesz a saját kazánházunk befejezése, amely az iskola és az óvoda fűtését látja majd el.

Az osztálytermekben helyenként még mindig kabátban ülnek a gyerekek, ami azonban már nem annyira a hidegnek, mint inkább a megszokásnak tudható be. Az iskola leghidegebb termeiben is kellemes a hőmérséklet, mindössze a folyosókon hűvös némileg a klíma, amit azonban nem a fűtési rendszer hiányosságai okoznak, hanem a nyílászárókon tátongó rések. Van még javítanivaló az iskolán, de már az is nagy dolog, hogy nem kesztyűben kell dolgozatot írni…

Olasz Tímea