Szellemi öttusa Beregszászban

Négy csapat vetélkedett

2003. február 7., 01:00 , 108. szám

2003. február 1-jén került sor a Somogy Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat által meghirdetett Szellemi Öttusa kárpátaljai elődöntőjére, melynek fő témája Rákóczi és kora volt.

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által szervezett vetélkedőre 8 csapat jelentkezett, de valószínűleg a téli útviszonyok miatt az aknaszlatinaiak, a nagy­szőlősiek, a csapi és a gáti diákok nem érkeztek meg. Így a győzelemért a Nagy­beregi Református Líceum, a Beregszászi Magyar Gimnázium, a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola és a Vári II. Rákóczi Ferenc Középiskola 5 fős csapatai vetélkedhettek. A magyarországi szervezők által összeállított feladatlapokon a tanulók a következő témakörökkel találkozhattak: földrajz, irodalom, művészet, történelem és természettudomány.

Az immáron harmadik éve megrendezett TIT Szellemi Öttusa döntőjére Kaposvárott kerül majd sor, melyen Kárpátalját a győztes csapat képviselheti. De azt, hogy melyik lesz ez a négy közül, csak később tudhatjuk meg, ugyanis idén a feladatokat Magyarországon értékelik.

A tavalyi kaposvári döntőről a Nagy­beregi Református Líceum 5 diákja térhetett haza szép eredménnyel.

V. I.