Újfiúk a Sahtarnál

Bajnokság

2003. február 7., 01:00 , 108. szám

A moszkvai Barátság Kupán alaposan leszereplő Sahtar Doneck a jelek szerint a téli pihenő alatt nemcsak megtartotta legjobb játékosait, de még erősödni is fog a tavaszi idényre. A bajnoki címvédő és őszi bajnokként telelő bányavidéki csapat a napokban külföldi labdarúgókkal erősödött.

A szerb származású, de a bolgár válogatottban 17 mérkőzésen szereplő Predrag Pazsint már jó egy hónapja tesztelik a doneckiek, és a játékos részt vett az együttessel az Egyesült Arab Emirátusokban tartott edzőtáborozáson, valamint a moszkvai Barátság Kupán is. Bár ez utóbbi kiruccanásról a rendkívül jó felépítésű védőnek (187 cm magas és 82 kg) nemigen lehetnek különösebben kellemes élményei, de hogy a Sahtarnak megfelelt, arra bizonyíték az a tény, hogy 3 éves szerződést kötöttek a játékossal.

A másik új szerzemény, a jugoszláv ifjúsági válogatott Milan Jo­va­no­vics négy és fél évre kötelezte el magát Do­neck­be. „Amikor megláttam a várost és megéreztem az itteni emberek rokonszenvét, rögtön tudtam, hogy megállapodunk az ukrán bajnokkal” – nyilatkozta a 21 éves támadó a bemutatkozáskor tartott sajtótájékoztatón. A kölcsönös rokonszenv mellett nyilván a vételár és a szerződés feltételei is megfeleltek a korábban a Vojvo­dinában futballozó játékos számára, amit azonban a Sahtar vezetői – a rossz hazai szokásnak megfelelően – ebben az esetben sem hoztak nyilvánosságra.

Ugyancsak a narancssárga mezesekkel kapcsolatos a hír, miszerint a gárda talán legértékesebb játékosa, a múlt évi világbajnokságot is megjárt nigériai Julius Agachova egy fél évig még biztosan donecki lakos marad. A gólerős csatárt korábban több neves nyugat-európai klubbal is hírbe hozták, de végül mégis a Sahtarnál maradt.

(tamási)