Szent Gellért nevét kapta a radvánci kollégium

Felszentelés előtt

2003. február 14., 01:00 , 109. szám

Ungvár radvánci városrészében december óta 12 diák lakja az étteremből kialakított kollégiumot. Az épület felújítása azóta befejeződött, s bár kisebb munkálatokra még szükség lesz, március 7-én felszentelik a Szent Gellért Katolikus Kollégiumot.

A kollégium nem csupán diákszállóként működik. Hamarosan elkészül a sportolásra alkalmas helyiség, de a könyvtárszoba máris „üzemkész” állapotban van. A létesítmény emellett egyfajta kulturális és lelki központként is szolgál. A lakók lelki egyensúlyát három domonkos rendi nővér vigyázza, havonta egyszer szakkollégiumi előadásokon vehetnek részt a tudásra éhes egyetemisták és főiskolások, amelyek az irodalomtól a teológiáig, a történelemtől a filozófiáig számos témakörben nyújtanak többletet az érdeklődőknek. Mindemellett időről időre lelkigyakorlatok színhelyévé változik az épület.

A több mint negyven személy befogadására alkalmas kollégium vezetői továbbra is várják az érdeklődőket, akik felekezettől függetlenül, plébánosi vagy lelkészi ajánlással jelentkezhetnek az ungvári római katolikus plébánián (Ungvár 89000, Korzó u. 22. Tel.: (8-22) 61-23-96).

O. T.