Új tolókocsi Csabának

Segítség Munkácsról Aknaszlatinára

2003. február 14., 01:00 , 109. szám

Január utolsó hetében mutattunk be egy Ak­naszlatinán élő mozgássérült fiatalembert lapunk hasábjain, akinek nagy szüksége volt egy megfelelő méretű tolószékre, melynek hiányában a házat sem igen tudta elhagyni. A munkácsi református gyülekezet szinte azonnal reagált a cikkre, és a napokban már el is juttatta Nazarovics Csabához az életét nagyban megkönnyítő szerkezetet.

Mint megtudtuk, a segítségnyújtás ötletét Fényes Albert presbiter vetette fel, majd személyesen szállította el a gyülekezet ajándékát a Nazarovics család otthonába, ahol meghatottan fogadták a gesztust.

– Bár már nagyon sokszor megtapasztaltuk az emberek jóságát, mégis meg­lepett ez a villámgyors segítség – mesélte ott­jártunkkor Margitka, Csaba édesanyja. – Semmit sem sejtettünk, amikor egy vasárnap délelőtt vendégünk érkezett, és legnagyobb csodálkozásunkra egy jó állapotban lévő tolószéket hozott magával.

Csaba azon frissiben ki is próbálta a szerkezetet, amely méretét tekintve meg­felelőnek bizonyult. Kérdésünkre elmondta, már nagyon várja a tavaszt, hogy hosszú távon is „letesztelhesse” új kere­kesszékét. Édesanyja ezúton szeretné kifejezni háláját az együt­t érző embereknek és az adományozóknak.

A munkácsi gyülekezet felajánlásán túl több telefonhívást is kaptunk ezekben a napokban olyan emberektől és közösségektől, akik ugyancsak segíteni szerettek volna Csabán. Segítőkészségükért köszönet illeti őket is. A magunk részéről pedig ígérjük, minden tőlünk telhetőt elkövetünk a jövőben is, hogy segítségre szoruló és segíteni akaró minél könnyebben egymásra találjon.

-lia-