Megválasztotta vezetőit a szülők szövetsége

Közgyűlést tartott a KMSZSZ

2003. február 21., 01:00 , 110. szám

Megtartotta első közgyűlését a Kárpátaljai Magyar Szülők Szövetsége (KMSZSZ) szombaton Beregszászban, a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskolán.

Orosz Ildikó KMPSZ-elnök nyitó szavait követően a közgyűlést vezető Kenéz Katalin vette át a szót, aki Molnár György, Balogh Judit és Tegze Erzsébet nevében beszámolt a szervezet időközben megtörtént hivatalos bejegyezéséről.

Ezt követően a küldöttek megválasztották a Szövetség vezetőit, s megalakították a bizottságokat. A szervezet elnöke Katona Béla, alelnökei Fülöp Éva (Beregszászi járás), Tegze Erzsébet (Munkácsi járás), Mondok Béla (Ungvári járás), Kenéz Katalin (Nagyszőlősi járás) és Bacai Mária (Felső-Tisza-vidék) lettek. Az ellenőrző bizottságba Délceg Ildikót (elnök), Pál Verát, Kovács Máriát, Ferenczy Mártát választotta a közgyűlés, az etikai bizottság tagjaként pedig Papp Lajos (elnök), Ilosvay Mária, illetve Bartha Magdolna kapott bizalmat. A titkárság létrehozásának kérdésében a későbbiekben születik döntés.

A közgyűlés határozata alapján a KMSZSZ nyilatkozatban fordul az Illyés Közalapítványhoz, amelyben a jelenlegi családtámogatási rendszer megőrzését szorgalmazza.

R. G.