Ahol az Örömhírt hirdetik

Gyermekmissziós Ház nyílik Beregszászban

2003. március 28., 01:00 , 115. szám

A világ milliárdnyi gyermekének többsége nem ismeri a megváltás örömhírét. Ezen próbál változtatni az a 150 országban működő Gyerme­kevan­ge­lizációs Közösség (Child Evangelism Fellowship), mely 2200 főállású munkatársa révén évente 4 millió gyermeknek hirdeti az örömhír üzenetét.

A nemzetközi szervezet ukrajnai igazgatója, Sebastian Edelmann 1998-ban tartott kárpátaljai missziói tanfolyamát követően két helyi házaspár – Bartha András és Szilvia, valamint Simon József és Ella – döntött úgy, hogy elvégzik a szükséges tanfolyamokat és missziói munkatársakként hozzálátnak a helyi evangelizációs közösségek életre hívásához. Vezetésükkel alakultak meg az első Örömhírklubok Dercen­ben, Szernyén és a környező településeken. Bányai Ibolya irányításával a régióban levelező kurzus is indult.

Az evangélium szó örömhírt jelent, ebből ered az Örömhírklub elnevezés. A missziói munka elsődleges célja a gyermekek Istenhez vezetése és lelkigon­dozása. Ezt szolgálják a rendszeres közösségi alkalmak, evangelizációs hetek, nyári táborozások.

A kis missziós munkatársi közösség, valamint az önkéntesek népes csoportja révén Kárpátalján ma 69 Örömhírklub működik Tarnóctól Záp­szo­nyig, Szer­nyétől Balazsérig, közel 3500 gyermekhez juttatva el az Úr Jézusról szóló tanítást. Az evangelizációs közösség az elmúlt évben Beregszászban saját ingatlant vásárolt egy Gyermekmissziós Ház létrehozása céljából.

A Komarov utca 11/a szám alatti családi házat a Simon házaspár munkája révén azóta be is „lakták”. Itt folyik a szervezési munka, zajlanak a különböző szintű csoportvezetői tanfolyamok. A missziói munkatársak rendszeresen tartanak alkalmakat a helyi bentlakásos iskola növendékei és a beregardói gyermekek számára is.

A beregszászi Gyermekmissziós Ház ünnepélyes megnyitójára március 29-én kerül sor, amit hálaadó ünnepség követ a református templomban helyi idő szerint 14 órai kezdettel.

Ferenczi Katalin