Hódít a Bolyai Napló

Iskolalap indult Aknaszlatinán

2003. március 28., 01:00 , 115. szám

Bolyai Napló címmel februártól saját lapot ad ki az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola, így kívánva felhívni a szülők és az érdeklődők figyelmét az intézmény órán kívüli rendezvényeire, tervezett eseményeire.

Benedek Imre igazgató és egyben ötletgazda azért látta célszerűnek a lapindítást, mert az, mint mondja, egyrészt dokumentálja az iskola életét és felhívja a figyelmet a tervezett programokra, másrészt közvetlenül tájékoztatja a szülőket a helyi magyar közösséget érintő aktuális kérdésekről, történésekről.

Az első lapszámban ilyen hír volt például a „Szülőföldön magyarul” pályázattal kapcsolatos felhívás, majd a következőben a március 15-i események előtt tisztelgő helyi ünnepség részletes programja.

– Az első visszajelzések pozitívak, igazolva, hogy az emberek igényt tartanak a helyi vonatkozású közérdekű információkra (az eredetileg havilapként indult újságból a nagy érdeklődésre va­ló tekintettel már két kü­lön­szá­m is megjelent) – mondja az igaz­­­­­­­gató –, de az iskolában is nagy a lelkesedés.

A lapot nagyrészt az iskola tanulói írják, szerkesztői Benedek Imre és Baczai Mária, a tördelést Mészáros János számítástechnika-tanár végzi. A jelenleg 400 példányban megjelenő újságot Só­bányi Imre, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke juttatja el az akna­szlatinai magyar otthonokba.

P. Zs.