Közgazdász gólyák avatása

Főiskolai gólyabál Beregszászban

2003. március 28., 01:00 , 115. szám

A Nyíregyházi Főiskola Társadalomtudományi Kara Gazdálkodási Szakának beregszászi kihelyezett tagozata március 22-én tartotta III. Gólyabálját, melyre a beregszászi Kalász étteremben került sor.

Az első évfolyamos hallgatókat dr. Orosz Ildikó, a KMTF elnöke üdvözölte, arra buzdítva őket, hogy szakemberként majdan Kárpátalján hasznosítsák tudásukat, és tevékenységükkel járuljanak hozzá a régió gazdasági felemelkedéséhez.

Az ünnepi műsort ezúttal is a tréfa és a humor jellemezte. A végzős diákok bemutatták, hogyan lehet „elkönyvelni” a cég rovására számlázott szex­telefon-hívásokat, illetve a beérkező csúszópénzeket; kiosztásra került a Homolus Stré­berius és a Ho­mo­lus Antist­réberius-díj (ez alkalommal Palóci Gabriella és Szabó Zoltán voltak a kitüntetettek); a „fiúgólyák” – az orosz balett után szabadon – hattyú-, a lányok kacsatáncot lejtettek, míg a tanárok nyelvtörőket „interpretáltak”.

Végül a gólyák esküt tettek arra, hogy pénzükkel és energiájukkal mindvégig a felsősöket „szolgálják”, majd hagyományos báli keringő nyitotta a reggelig tartó táncmulatságot.

Ferenczi Katalin