Odesszai segítség a Dinamónak

Ukrán bajnokság

2003. március 28., 01:00 , 115. szám

Egy héttel ezelőtt még arról számolhattunk be, hogy az országos labdarúgó-bajnokságban a címvédő Sahtar már-már behozhatatlannak tűnő előnyre tett szert ellenfeleivel szemben. Ki gondolta volna, hogy a 18. fordulóban éppen a sereghajtó és a listavezető párharcában áll feje tetejére a papírforma.

Az utolsó helyezett Cserno­mo­recet 33 ponttal(!) megelőző Sahtar Doneck úgy kapott ki 2–0-ra Odesszában, hogy a hazaiak még azt a luxust is megengedhették maguknak, hogy Hvosz­tunov révén büntetőt hibázzanak. A bajnok váratlan botlását maximálisan kihasználta a Dinamo Kijev. A 3 pont sorsát eldöntő gólt az idén tavasszal már negyedszer „beköszönő” Rincon szerezte Mariupolban egy közepes színvonalú találkozón.

Nemcsak Odesszában, de Lem­­bergben is maradtak ki büntetők, ahol a Kárpáti–Arzenal 90 perc során mindkét csapat 11-est hibázott. A 80. percben még gól nélküli döntetlenre álló rangadó hajrájában aztán gólzápor következett, amelynek a végén a vendég kijeviek örülhettek a 2–1-es sikernek. Harmadik tavaszi mérkőzését is megnyerte az élcsoporthoz egyre inkább felzárkózó Metalurg Doneck.

Eredmények: Csernomorec Odessza–Sahtar Doneck 2–0; Ili­csevec Mariupol–Dinamo Kijev 0–1; Kárpáti Lviv–Arzenal Kijev 1–2; Metaliszt Harkov–Tavrija Szim­feropol 1–0; Dnyipro–Me­talurg Zaporizzsja 1–0, Metalurg Do­neck–Voliny Luck 2–1; FK Olek­szandrija–Krivbász 0–0; Obolony Kijev–Vorszkla Poltava 1–0.

Az élen álló Sahtarnak 44 pontja van, míg a Dinamo 4 pontra megközelítette a doneckieket. A Dnyipro 39 ponttal áll a képzeletbeli dobogó 3. fokán.

(tamási)