Klinikán felejtett gyermek

Szerencsés véget ért a feledékenység

2003. április 4., 02:00 , 116. szám

Nem kis izgalmat keltett a feledékenység múlt pénteken a beregszászi járási kórházban. A délelőtti órákban egy hosszú ideje sírdogáló, néhány hónapos kisfiúra lettek figyelmesek a nővérek, aki a klinika épülete előtt üldögélt a kocsijában. Miután a szülők órákig nem jelentkeztek, kézről kézre járt a gyermek a nővérek között, majd délután a kórház gyermekosztályára vitték át a kisfiút.

– Fél négy körül megjelent egy fiatalasszony az osztályon – tájékoztatta lapunkat Marina Ahim osztályos főorvos. – Izgatottan kérdezte, hogy nem hozták-e be hozzánk a kisfiát. Néhány perccel később jelentkezett az apuka is, és nagy megkönnyebbüléssel vették karjaikba elveszett gyermeküket.

Mint kiderült, az édesapa az orvoshoz menet hagyta lenn a gyermeket, majd folytatta útját, s mikor felfedezte, hogy nincs vele a gyermek, a keresésére indult. Az egészségügyi dolgozók elmondása szerint nem sok ilyen esettel találkoztak eddig, de szinte valamennyi alkalommal előkerültek a szülők, ha máshogy nem, a rendőrség segítségével.

O. T.