Aki szépen beszél, annak a gondolatai is szépek

Kazinczy szépkiejtési verseny

2003. április 11., 02:00 , 117. szám

A KMPSZ szervezésében április 5-én került sor a Kazinczy szépkiejtési verseny megyei döntőjére Nagydobronyban.

A házigazda Nagydobronyi Középiskola nevében Kántor József igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd a helyi iskolások kedveskedtek zenés-verses műsorral az egybegyűlt diákoknak és tanároknak.

Az eseményt dr. Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke nyitotta meg, hangsúlyozva: aki szépen beszél, annak szépek a gondolatai is, ezért fontos figyelmet fordítani a helyes és szép beszéd művelésére. A hasonló alkalmak egyben mérceként is szolgálnak mindazok számára, akik gyakorolni kívánják ebbéli képességeiket – mondta.

A versenyzők egy szabadon választott és egy kötelező szöveget adtak elő. A zsűri – dr. Györke Magdolna, az UNE tanára, dr. Csernicskó István, a KMTF rektor­helyet­tese, Hutterer Éva, a KMTF tanára – a 7–9. osztályosok között Kohut Attilát (Nagy­dobronyi Középiskola) hirdette ki győztesnek, őt követte Szva­lyavcsik Ivett (Kis­gejőc) és Tóth Melinda (Ti­sza­salamon). A kö­zép­iskolások versenyében Bangó Bernadett (Ungvári Dayka Gábor Középiskola) szerezte meg az elsőséget, a második Verhovszky István lett (Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola), a harmadik helyezésnek pedig, holtversenyben, Cápec Angelika (Beregszászi 4. Sz. Kossuth Lajos Középiskola) és Ádám Andrea (Kisgejőci Középiskola) örülhetett.

A díjazottak jutalma ajándékcsomag volt, ezen­kívül valamennyi résztvevő átvehette a KMPSZ oklevelét és könyvajándékát. A dobogósok a Győrben megrendezésre kerülő országos Kazinczy szépkiejtési versenyen képviselhetik majd Kárpátalját.

A verseny támogatói voltak a KMKSZ helyi alapszervezete, a Nagy­dobronyi Irgalmas Szamaritánus Gyermekotthon, valamint Õrhidi László, Hidi Erika, Szanyi Lujza, Katona Gizella, Alijev Dávid, Balogh József, Hidi Endre és Ráti Sándor.

Váradi Natália