I. Ungvári Extrémsport-fesztivál

Elmaradtak a várva várt bemutatók

2003. május 9., 02:00 , 121. szám

Május 3-án rendezték meg az Ungvár melletti Barvinkos határában az első Ungvári Extrémsport-fesztivált. Pontosabban rendezték volna, ha sikerül megegyezésre jutni a helyi tanáccsal a terület bérlését illetően. Miután azonban az illetékesek nem engedélyezték a rendezvényt, a több száz érdeklődő csalódottan vette tudomásul, hogy az ejtőernyős ugrásokat kivéve elmaradnak a látványos bemutatók.

A borongós időben is jól kivehető volt, amint az ungvári Polit repülős-ejtőernyős klub tagjai, a levegőben körözve szállnak alá, majd landolnak a zöld gyepen, nagy közönségsikert aratva. A Politot nem csak ejtőernyősei képviselték, számos sárkányrepülőjük is felsorakozott, sőt, az egyik fel is szállt.

Míg a túramotorosok és a moto­krosz­szosok, miután megtudták, hogy hivatalosan nem engedélyezték a fesztivál lebonyolítását, meg sem jelentek a helyszínen, a Kárpátaljai Autóklub Avtosz­port­szer­visz – SINT csa­patának autóversenyzői „paripáikkal” együtt felsorakoztak a helyszínen, s ha már nem tehettek néhány kört a gyepen, legalább időről időre felbőgették a versenyautók motorjait.

Sokan voltak kíváncsiak a mesterségesen kialakított kerékpárpályán rendezett versenyre, melyen a Turkul terepkerékpáros klub tagjai mellett bárki elindulhatott. Elmaradt viszont a „pocsolya-derbi”, ugyanis a versenyzők ügyesen kikerülték a pályán kialakított tócsákat.

Baráth József