Akik az Úrban bíznak, mindig új erőre kapnak

Sillye Jenő Kárpátalján

2003. május 16., 02:00 , 122. szám

Kárpátalján vendégszerepelt május második hétvégéjén Sillye Jenő dalszerző és előadó, aki ezúttal Mékli Attila budapesti káplán társaságában adta elő istendicsőítő dalait.

A koncertkörút első állomása a Háló találkozó végakkordjaként megtartott ifjúsági mise volt május 10-én. Az ungvári római katolikus templomban rendezett alkalmon az énekesek és a helyi fiatalok a dalok segítségével hozták emberközelbe a Szentírás szavait. Mékli Attila szentbeszédében hangsúlyozta: Jézus a Jó Pásztor, hiszen ő maga lett az Isten Báránya, aki soha nem kér lehetetlent a követőitől.

A misét követően Sillye Jenő vette át a szót. A keresztény értékeket megéneklő gitáros tanúságtételei és dalai nemcsak a fiatalabb nemzedék különböző problémáira, kérdéseire voltak válaszok, az idősebb korosztály képviselői, illetve a legapróbbak is megtalálhatták bennük a saját életükre vonatkozó utalásokat.

Másnap délután a beregdédai iskolában, majd a nagy­szőlősi római katolikus templomban tett bizonyságot hitéről a dalnok.

– 1999-ben vol­tam először Kár­pátalján – nyi­latkozta lapunknak Sillye Jenő. – Akkor mindössze egy-két fiatal tanult gitározni Attila atya vezetésével, s most örült a szívem, amikor láttam, hogy egyre többen vállalkoznak rá. Mindig nagy boldogság, ha élővé válik a zene, és a közönség nemcsak udvariasan meghallgat, és esetleg megtapsol minket, hanem velünk együtt énekli a dalokat. Minden alkalommal feltöltekezve térek innen haza, nagyon megható az a szeretet és gondoskodás, amit itt tapasztalunk.

R. G.