„Csak vezess, Uram, végig…”

Tanévzáró a református líceumokban

2003. június 27., 02:00 , 128. szám

Múlt szombaton tartotta tanévzáró ünnepségét a Nagyberegi és a Tiszapéterfalvai Református Líceum, melyektől ezúttal 31, illetve 36 végzős búcsúzott.

Tiszapéterfalván hálaadó istentisztelettel vette kezdetét az ünnepség. Varga László kecskeméti lelkipásztor, a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzője igehirdetésében azt kívánta a ballagóknak, hogy legyenek áldássá abban a világban, ahová Isten helyezi őket. „Higgyétek el, az Úrnak gondja lesz reátok” – biztatta a végzősöket Szabó Dániel, a Magyarországi Református Egyház Presbiteri Szövetségének elnöke.

Tusa-Bocskai Ibolya igazgatónő köszöntőjében kiemelte, a líceum eddig 140 végzőst búcsúztatott. A szülők nevében Fóris Márta és Parászka György köszönte meg a tanárok gyermekeik iránti türelmét. Az esemény megható momentumaként az észak-amerikai Michigan államból érkezett református fiatalok angol és magyar nyelvű énekkel köszöntötték a ballagókat.

A Nagyberegi Református Líceum végzősei is énekszóval, könnyes szemmel járták végig iskolájuk tantermeit. Szilágyi Lajos igazgató hozzájuk szólva elmondta: reméli, a líceumban töltött három év alatt nemcsak tudást, de emberséget, istenszeretetet és az élethez való bizodalmat is kaptak, melyekre mindig nagy szükségük lesz. Lőrinc Malvin osztályfőnök sok sikert kívánt tanítványainak az előttük álló élethez, melyben, mint mondta, gyakran kell majd önkritikát, alázatot és türelmet gyakorolniuk.

A líceum másodikos diákjai jókívánságaik mellett egy beregi szőttes tarisznyával bocsátották útjukra társaikat. Az ünnepélyes bizonyítványosztás során a végzősök zöld szalagját az érettséget jelképező piros szalag váltotta. A ballagási ünnepség istentisztelettel ért véget, az igét Horkay László, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke hirdette.

Ferenczi-Váradi