Moszkvából Kisvárdára

2003. június 27., 02:00 , 128. szám

Moszkvában június 9–16. között zajlott a Csehov Színházi Fesztivál, melyen több neves színtársulat mellett a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház is részt vett. A társulat Anatolij Vasziljev rendező meghívására érkezett az orosz fővárosba, ahol a Zenei és Ifjúsági Színházban Verebes Sardafass, a hímboszorkány, Vasziljev Színházában pedig Eliot Gyilkosság a székesegyházban c. darabját adták elő nagy sikerrel. Ez utóbbit telt ház előtt játszották, ami a színházi világ fővárosaként számon tartott Moszkvában rangot jelent.

Visszatérésüket követően Vid­nyánsz­ky Attila rendező, a társulat vezetője lapunknak elmondta: „Ez a moszkvai siker mindenképpen komoly szakmai visszajelzés, annak igazolása, hogy jó úton járunk, és jó az, amit és ahogyan csinálunk”. A társulatot még idén visszavárják az orosz fővárosba A szarvassá változott fiú c. készülő produkciójukkal, melynek egyik főszerepét Törőcsik Mari játssza.

A beregszászi színház fellép a napokban zajló Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján, majd Gyulán július 2-án kerül sor a Szarvassá változott fiú c. előadás bemutatójára.

-lia-