Szakács Zoltán elbúcsúzott

Személycsere a magyar főkonzulátuson

2003. június 27., 02:00 , 128. szám

Szakács Zoltán, a Magyar Köztársaság e héten leköszönő ungvári főkonzulja elbúcsúzott a kárpátaljai megyei állami szervek vezetőitől, a helyi közélet, a magyar szervezetek és a sajtó képviselőitől.

Az elmúlt pénteken Ungváron megtartott búcsúfogadásán a diplomata meleg szavakkal emlékezett meg a Kárpátalján két alkalommal eltöltött közel tíz esztendőről, amit kitörölhetetlen emlékként fog megőrizni, külön kiemelve a helyben tapasztalt együttműködési készséget, a kárpátaljai emberek kedves közvetlenségét, segítőkészségét.

A megyei vezetés nevében Vjacsesz­lav Csere­pa­nya kormányzóhelyettes mondott köszönetet Szakács Zoltánnak négyéves főkonzuli tevékenységéért, hangsúlyozva azt a fáradságot nem ismerő odaadást, amellyel az együttműködés egyéb területei mellett a diplomata a két ország határrégióinak fejlesztését igyekezett szolgálni. Igen elismerően szólt a megyei vezető arról a kiemelkedő szerepről, amit Szakács Zoltán játszott a 2001-es árvíz elleni védekezés szervezésében, majd a katasztrófa okozta károk felszámolásában. A megyei állami közigazgatási hivatal, elismerése jeléül, kitüntetést adományozott Szakács Zoltánnak a Kárpátalja érdekében kifejtett tevékenységéért.

A távozó diplomatát posztján információink szerint Szabó Ottó váltja majd júliusban. A hivatásos diplomata korábban a magyar külügyminisztérium osztályvezetőjeként dolgozott.

N. J.