Olena Popova: A kifutón az önbizalom a legfontosabb

Exkluzív interjú Kárpátalja idei szépségkirálynőjével

2003. július 11., 02:00 , 130. szám

Szerénység, higgadtság és kiegyensúlyozottság jellemzi Olena Popovát, a „Miss Kárpátalja” III. Regionális Szépségverseny nyertesét. A 16 éves ungvári lány nemrég nyerte el a megyei szépségkirálynői koronát, és néhány hét múlva ő képviselheti vidékünket a Krím félszigeten sorra kerülő összukrajnai szépségversenyen.

Olena „civilben” az ungvári Zádor Dezső Zeneművészeti Szakközépiskola elsőéves hallgatója zongora szakon. Mindössze egy éve modellkedik, az L-Modells ügynökség színeiben tavaly részt vett a kijevi Fekete Gyöngy szépségversenyen, idén pedig már Japánban dolgozott mint szerződéses fotómodell.

– Hogyan jutottál ki Japánba?

– Egy kijevi válogatón kaptam a szerződést több ukrán, orosz és fehérorosz lánnyal együtt. Japánban kevés az átlagtól elütő, mutatós lány, és néhány divatcég kimondottan szőke modelleket keresett termékeik reklámozásához. A Japán kaland pozitív élménye, hogy képes voltam kommunikálni angolul, és így nem éreztem magam teljesen egyedül az ott töltött két hónap alatt. Rossz emlékek fűznek viszont a nagyvárosi metróhoz, a hatalmas embertömeghez. Egy alkalommal el is tévedtem, és csak a végtelenül kedves és barátságos helybélieknek köszönhetően sikerült visszatalálnom a szállásra. Az ottani öltözködési szokások ugyanakkor európai szemmel meglehetősen furcsák, rémes, mi mindent képesek néha magukra aggatni…

– Miként vágtál neki a Miss Kárpátalja verseny döntőjének?

– Természetesen azzal a tudattal, hogy én vagyok a legszebb, a legtehetségesebb. Az önbizalom nagyon fontos ebben a szakmában. Ha vannak is hibáid, soha nem szabad kimutatni, bevallani azokat. A kifutón történtekre nemigen emlékszem, a kulisszák mögötti öltözéssel, rohanással járó feszültség, idegesség viszont emlékezetes maradt.

– Tapasztalt modellként a verseny során észrevetted a többi lány hibáit?

– Hogyne. Főleg, mivel a versenyen nemcsak hivatásos modellek, hanem abszolút kezdők is részt vettek. Ám ettől még nem volt könnyebb dolgom, sőt, egyáltalán nem számítottam arra, hogy elnyerem a koronát.

– Mi volt az első gondolatod, amikor elhangzott a neved az eredményhirdetéskor?

– Talán az, hogy el ne pityeregjem magam és képes legyek mosolyogni.

– Milyen ajándékok jártak a királynői címmel?

– Aranygyűrű, óra és a versenytámogatók egyéb értékes ajándékai. A királynői korona és a címszalag a modellügynökség „trófeáit” gazdagítják.

– Érzel versenydrukkot az országos megmérettetés előtt?

– Tagadhatatlan, hogy érzek egyfajta egészséges izgalmat. Természetesen szeretnék győzni és dicsőséget szerezni Kárpátaljának, Ungvárnak. A felkészülés elsősorban éppen arra irányul, hogy minél nagyobb önbizalommal lépjek majd a kifutóra.

– Távlati tervek?

– Kedvező munkaajánlat esetén nem tartom kizártnak, hogy mielőbb hivatásos modellként dolgozzam.

A tiniszépség szabadidejét szívesen tölti baráti társaságban. Leginkább klasszikus zenét hallgat. Olena azt is elárulta, kedvese a versenyt követően tartott attól, hogy barátnőjének esetleg fejébe száll majd a dicsőség. A szépsépkirálynő azonban ma is a régi, így szerelmi téren is minden rendben van.

A versenyt és a sikerrel vett vizsgaidőszakot követően Olena most leginkább pihenésre, strandra, napfényre vágyik. Mint mondja, még az országos versenyt megelőzően szeretne néhány napot a Fekete-tengernél tölteni.

Popovics Zsuzsanna

Névjegy

Testmagasság: 176 cm.

Testsúly: 48 kg.

Méretek: 82/58/88.

Haja színe: szőke.

Szeme színe: szürkészöld.

Kedvenc étel: gombakrémleves.

Ital: Roszinka üdítőitalok.

Zene: Bach-muzsika.

Szín: fehér, kék.