„Amit vállalunk, teljesítjük”

Közgyűlést tartott a KMKSZ ISZ

2003. augusztus 1., 02:00 , 133. szám

Június 25-én Beregszászban tartotta III. közgyűlését a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ). A 36 alapszervezetbe tömörülő mintegy kétezres tagságot az alapszervezeti elnökök, illetve az elnökségi tagok képvisel­ték a fórumon.

A KMKSZ nevében Kovács Miklós elnök köszöntötte a részt­vevőket, hangsúlyozva, a KMKSZ számára megtisztelő, hogy az önálló szervezet létrehozására vállalkozó helyi magyar fiatalok a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséget választották mintának, szövetségesnek. „Egy együttes akaratra épülő szervezet hatékony működésének fontos záloga az önállóság, hogy maga határozza meg céljait, és maga is valósítsa meg azokat. Aki hosszú távra akar berendezkedni, annak igenis tudnia kell önállóan gondolkodni, dolgozni, szervezni, építkezni. Ezen elvek szerint a KMKSZ a továbbiakban is kész segítséget nyújtani az Önök munkájához” – hang­­­­­súlyozta az elnök.

A Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola nevében a közgyűlés résztvevőit üdvözölte dr. Orosz Ildikó elnök és dr. Soós Kálmán főigazgató. Ugyancsak köszöntőt mondott Bakancsos László, a KMKSZ Beregszászi Járási Középszintű Szervezetének elnöke. Hor­kay Sámuel, a szövetség beregszászi városi alapszervezetének elnöke levélben üdvözölte a közgyűlést.

Elnöki beszámolójában Mester András a jól működő és funkcionáló ifjúsági szervezetre jellemző ismérvek alapján értékelte KMKSZ ISZ elmúlt évi tevékenységét, szervezeti vállalásait, ifjúsági programjait.

„Azon dolgozunk, hogy az alapszervezetek maguk is képesek legyenek az önálló programszervezésre, legyen az közgyűlés vagy egyéb ifjúsági program levezetése. Ez azért is fontos, mert bár jó dolog nagy társadalmi bázissal rendelkezni, egy nagy szervezet összefogása, munkájának hatékony koordinálása már nem egyszerű feladat. Számunkra jelenleg a legfőbb prioritás, hogy vállalásainknak igyekezzünk száz százalékig eleget tenni” – emelte ki Mester András.

A közgyűlés ezt követően meg­­vitatta és kielégítőnek minősítette a szervezet múlt évi munkáját, majd döntött a következő év munkatervéről. A KMKSZ ISZ idei második félévi rendezvényei közül kiemelkedik az ifjúsági szervezet legnagyobb volumenű vállalkozása, az ARÉNA – 2003 sátortábor (augusztus 7–10.), valamint az őszre terve­zett nagyszabású sportnap és a tagság számára megszervezendő háromnapos vezetőképző tanfolyam.

A közgyűlés záróakkordjaként a meghívott vendégek a lapunk 29. számában meghirdetett Aréna-pályázatra beküldött mintegy 150 helyes megfejtés közül kisorsolták azt a három szerencsést, akik térítésmentesen vehetnek részt az idei ARÉNA táborban.

-nagy-