A legnépszerűbb a földrajz szak

Felvételiznek a KMTF-en

2003. augusztus 1., 02:00 , 133. szám

A Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola (KMTF), ahol a hét elején zajlottak a felvételi vizsgák, egyre népszerűbb a továbbtanulni kívánó fiatalok körében. Erre utal, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva idén tovább nőtt a jelentkezők száma.

A meghirdetett 7 szakra ösz­szesen 212 diák adta be jelentkezési kérelmét. Így a tanítói szakra 24-en, óvodapedagógiára 32-en, míg az először tavaly meghirdetett tanítói-angol szakra 18-an, tanítói-óvodapedagógia szakra 10-en jelentkeztek. A tanári szakok közül a földrajz szak a legnépszerűbb, ahová 66-an nyújtották be jelentkezésüket, majd az angol-történelem (36) és a történelem-földrajz (26) szak­­pá­rok következnek. (A felvételik eredményéről és tapasztalatairól lapunk következő számában adunk rész­letes tájékoztatót.)

Az elmúlt hetekben számos olvasónk érdeklődött szerkesztőségünknél azzal kapcsolatban, hirdetnek-e idén is felvételt a korábbi években igen népszerűnek bizonyult speciális képzési formákra. Mint a KMTF felvételi bizottságában elmondták, a Szent István Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola közreműködésével zajló képzések felvételi vizsgáira még augusztusban sor kerül.

-lia-