300 liter bográcsgulyás és egy kemence rétes fogyott

Falunap Kígyóson

2003. augusztus 22., 02:00 , 136. szám

A két éve önállósult beregszászi járási Kígyós másodízben tartott falunapot augusztus 17-én. A bőséges kínálatú standokkal övezett futballpályán több szá­zan kísérték figyelemmel a színes, változatos programot. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Kovács Miklós és Bren­zovics László, a KMKSZ elnöke, illetve alelnöke.

Délelőtt ünnepélyes keretek között átadták a helyi postahivatalt, melyet Pocsai Vince helyi református lelkész áldott meg.

A kulturális programot a nagy­beregi kerékpárakrobata-csoport lélegzetelállító produkciója és a Mustang sportklub díjlovagló és akadályugrató bemutatója nyitotta. Ugyancsak nagy sikert arattak a salánki íjászok. Felléptek a helyi óvoda csöppségei, a guti hagyományőrzők és a kígyósi kultúrház műkedvelői. Volt még Pit­kin-poénokkal színesített szépségverseny, testfestészet-bemutató és számos egyéb attrakció.

A sportkedvelők délelőtt a kerékpárverseny 11 résztvevőjét buzdították, délután a kígyósi és guti amatőrcsapatok kispályás futballmérkőzésein szurkolhattak. A tombolajáték fődíjaként egy értékes terepkerékpárt sorsoltak ki. A hangulatos zenéről Háger Sándor, majd az Integrál együttes gondoskodott.

A házigazdák bográcsgulyással és kőttes-rétessel kínálták a résztvevőket és vendégeket. A helyi vállalkozók standjainál frissen sült saslik, virsli szolgált étekül, és persze temérdek hűs sör, üdítő és fagylalt is fogyott.

A jól sikerült szabadidős prog­ramot közel negyven helyi vállalkozó támogatta, köztük Sas Károly, Mihajlo Fanta, Tompa Ernő és Tibor.

P. Zs.