Az élet egy nagy vidámpark

Ganxta Zolee és a Kartel

2003. augusztus 29., 02:00 , 137. szám

A Ganxta Zolee és a Kartel nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, dalaik szövegét sokan mifelénk is kívülről fújják. Ezek a szövegek nem éppen kifinomultságuk vagy visszafogottságuk révén váltak kedveltekké, a rajongók szókimondásukért, keménységükért szeretik a fiúkat. A benei Aréna sátortáborban adott nagy sikerű koncertjük után az együttes frontemberével, Ganxta Zoleeval, azaz Zala Zoltánnal beszélgettünk.

– Mi jellemzi a zenéteket, miben különbözik a többiekétől?

– Jól éreztük magunkat, gondoltunk egyet és elkezdtünk zenélni. A szövegeket mi írjuk, és nem válogatunk, hogy mi az, ami szépen hangzik, ami nem sérti a fület. Minket ez nem érdekel, csak azt mondjuk, amit gondolunk. Talán ezért tartanak minket másnak, pedig semmiben sem különbözünk a többiektől. Nem állt és nem is áll szándékunkban ezzel semmilyen új zenei irányzatot létrehozni. Csak éljük és élvezzük az életet.

– A dalaitokból egy züllött világról kapunk képet. Ilyen szörnyűnek látjátok a világot?

– Egyáltalán nem látjuk szörnyűnek a világot, sőt nagyon is jól érezzük magunkat benne. Az élet egy nagy vidámpark, amiben játszani kell. Aki játszik, az élvezi, aki nem, az nem. A szövegeink, a dalaink pedig csak a való világot mutatják, ez vesz körül bennünket: csajok, pia, cigi stb. Ez az élet… Ez van. A rajongóink pont azért kedvelnek bennünket, mert mi nyíltan kimondjuk azt, ami van és amit gondolunk. Nem kell, hogy mindenkinek tetsszen, amit csinálunk, de ez mindenhol és mindenben így van. Van, aki vevő erre, és van, aki nem.

– Mi a véleményed az itteni fiatalokról?

– Fantasztikusak, egyszerűen csodálatosak. Velünk együtt énekelték a dalainkat, pillanatok alatt átveszik a bulis hangulatot, azonnal fel tudnak pörögni. Szeretünk határon túlra járni, mert nagyon lelkes a közönség. Nemrég a Vajdaságban hasonlóan lelkes fogadtatásban volt részünk. Azon túl, hogy népszerűsítjük magunkat, az a célunk ezekkel a koncertekkel, hogy az itteni lányok és srácok jól érezzék magukat, jót bulizzanak. Sőt jövőre is eljövünk, és akkor még nagyobb, még fergetegesebb bulit csapunk.

– Milyen folytatásra számíthatnak a rajongók?

– Új lemezzel jövő tavasszal jelentkezünk, az idei őszre pedig egy meglepetést tartogatunk. Addig koncertezünk, elmegyünk mindenhová, ahová csak meghívnak bennünket.

– Kedvenc időtöltés, hobbi?

– Nagyon egyszerű: a legszebb és a legjobb dolog a világon a női testek részletes vizsgálata. Na, ez az, amivel a legjobban szeretek foglalkozni a zenélés mellett.

-lia-