2003. szeptember 5.

2003. szeptember 5., 02:00 , 138. szám

„Valaki azért vallást tesz énrólam az emberek előtt, Én is vallást teszek arról az Én mennyei Atyám előtt. Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, Én is megtagadom azt az Én mennyei Atyám előtt!” (Máté 10:32-33)

Hallható hit!

Mintegy kétezer évvel ezelőtt mondta el az Úr Jézus ezeket a szavakat tizenkét tanítványának, világossá téve előttük, hogy a tanítvány küldetése ebben a világban az, hogy világos és örök életet készített minden hozzá megtérő bűnösnek. A tanítvány küldetése azóta sem változott. Aki ily módon féli és hiszi Istent, felelőssége, hogy ez a hit hallható legyen az ajkán és egyértelmű a teljes életén! Kedves olvasó! Ha azt mondod, te istenfélő ember vagy, kérlek vizsgáld meg magadban, hogy állsz annak megvallásával. A hit nem magánügy! Sajnos, mai egymástól elidegenedő világunkban egyre többször lehet hallani ezt a „divatos álláspontot”, hogy mindenki higgyen valakiben, illetve mindenkinek saját dolga, hogyan hisz. Ha az Úr Jézus így indította volna el a tanítványokat széles e világra, akkor aligha nyert volna valaki is bűnbocsánatot és örök életet. A felelősség óriási. Ha Isten már megajándékozott a hit drága ajándékával, akkor ne szégyelld megvallani. Ha Jézus nem szégyellte érettünk, bű­nösökért otthagyni a menny­­nek a dicsőségét és a Golgota keresztjén megaláztatottan kilehelni lelkét, hogy el ne vesszünk, akkor milyen hit az az embernél, amely nem hallható? Hit hallásból van! Hogy fog értelmet, életet kapni a melletted lévő embertársad, ha nem mutatsz Krisztusra? Ebben a világban, ahol már lassan nincs szégyen, nincs gátlás, ahol egyre jobban szabadjára van engedve az „elemi ösztön”, mit gondolsz, nem lesz-e igaz Jézus szava, hogy majd egyszer téged is megtagad, mert éppen őt szégyellted felvállalni, megvallani, Hozzá igazítani az életedet?

Jaj annak, aki úgy hisz, hogy soha nem tett vallást Jézus Krisztusról, de jaj annak is, aki Istenről úgy tud beszélni, hogy közben nem hisz!

Ebben a lelkileg sivár világban egyre erőteljesebben csengjen vissza Jézus szava bennünk: „Ha valaki megvall engem az emberek előtt, Én is megvallom őt az Én mennyei Atyám előtt, s ha valaki megtagad, én is megtagadom őt az Én mennyei Atyám előtt!”

Isten segítsen bennünket ebben a szolgálatban!

Kőrözsi Sándor
beregdédai lelkipásztor