Földgázzal fűtenek a gáti iskolában

2003. szeptember 12., 02:00 , 139. szám

Idén a gáti ukrán–magyar tannyelvű középiskola immár 22 éves épületét is „elérte a gáz”. Az iskolában, ahol jelenleg 25 tanteremben, 18 osztályban 358 diák tanul, szerény rendezvénnyel kívánják megünnepelni az eseményt.

A földgáz bevezetését a községbe 2002. december 31-én szimbolikus fáklyagyújtás jelképezte a helyi gázelosztó állomáson, az úgynevezett GRP-n. Az elmúlt 8 hónap alatt a földgázvezeték elért a falu központjába, s az iskola épületébe is bevezették a gázkazánokkal üzemelő központi fűtést, aminek ünnepélyes üzembe helyezésére szeptember 27-én kerül sor.

– A földgáz bevezetése jelentős mértékben enyhíti az iskola fűtési gondjait, hisz korábban szinte állandóan problémát jelentett a tüzelő beszerzése, kiszállítása, valamint annak minősége – mondta el lapunknak Román Erika, az iskola igazgatója. – A Beregszászi Járási Állami Adminisztrációnak köszönhetően kaptunk három gázkazánt, valamint a munkálatokért is a járási közoktatás számolt el. A gázvezeték kiépítésében az iskoláig és az épület vezetékhez csatlakoztatásában a községi tanács és a falu lakói segítettek.

Ferenczi Katalin