„Teljes szívvel és tisz­tes­séggel szolgálják az Urat”

Tanévnyitó a Tiszapéterfalvai Református Líceumban

2003. szeptember 12., 02:00 , 139. szám

Szeptember 7-én tartotta kilencedik tanévnyitó ünnepségét a Tiszapéterfalvai Református Líceum. A hálaadó istentiszteleten együtt kérték az Úr áldását a diákok, tanárok, nevelők és szülők. Idén 31 elsőéves diák kezdi meg tanulmányait a tanintézményben.

A tanévnyitó istentiszteleten Seres János, Máramaros-Ugocsa Egyházmegye esperese hirdetett igét. „Ezen líceum sajátja olyan fiatalokat nevelni, akik értik az Úr tanítását, az ő útját járják, és nemcsak azt teszik, amit számon kérnek rajtuk, ami kötelező, hanem azon túl is Jézus tanítása szerint élnek. Ma ilyen fiatalokra van szüksége Kárpátaljának, akik teljes szívvel és tisztességgel szolgálják az Urat az ő dicsőségére” – fogalmazott prédikációjában az esperes.

Tusa-Bocskai Ibolya igaz­gató az elsősöket köszöntve elmondta: „Természetes, hogy távol a családi otthontól, idegen környezetben nehéz most dologhoz fogni. Merítsetek erőt abból, hogy az itt töltött időt a tudásnak szentelitek, mely a későbbiekben hasznotokra válik”.

Ezt követően az elsősök ünnepélyesen fogadalmat tettek, majd Király Kálmán karvezető irányításával énekes, verses szolgálattal méltatták az ünnepet.

A Kárpátaljai Református Egyházkerület nevében Szilágyi Lajos világi főgondnok, az egyházkerületi tanügyi bizottság elnöke, a Nagyberegi Református Líceum igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Váradi Natália