Hagyomány és szórakozás

Hazahívogató falunap Eszenyben

2003. szeptember 26., 02:00 , 141. szám

Második alkalommal rendezett idén falunapot az Eszenyi Községi Tanács.

Vasárnap tíz órakor ünnepi istentisztelettel kezdődött az események sora, aztán leleplezték a tavaly helyreállított első világháborús hősi halottak emlékoszlopán most elhelyezett márványtáblát, amelybe a második világégés idején elesett eszenyiek névsorát vésték. Ünnepi beszédében Kovács Ferenc polgármester elmondta, a második világháborúban és az azt követő sztálini megtorlásban 110 ereje teljében lévő eszenyi fiatalember lelte halálát.

Az eszenyiek ünnepén jelen volt Révész László és Szedlák Attila polgármester vezetésével a magyarországi Tuzsér és Litér testvértelepülés küldöttsége, Kricki Imre, az Ungvári Járási Tanács elnökhelyettese, és Jeliza­veta Szivák, a járási kulturális osztály vezetője.

Délután a futballpályán folytatódott a program bográcsgulyásfőző-versennyel, amelyben a szaka­vatott zsűri öt különböző kategóriában hirdetett győztest. A négy csapat részvételével megrendezett labdarúgótorna döntőjében Szalóka tizenegyesrúgásokkal szerezte meg a tornagyőzelmet Tiszaásvány csapatával szemben. A kultúrházban a litéri, a szürtei és helyi nép­táncegyüttes szórakoztatta a népes közönséget, végül hajnalig tartó fergeteges szüreti bál zárta a falunapot.

B. Zs.