Falunapra készülünk…

Mi újság Visken?

2003. október 10., 02:00 , 143. szám

Október 12-én második alkalommal rendeznek falunapot Visken, ahol a 8500 lakosból 3100-an KMKSZ-tagok. Az előkészületekről Krüzsely Tibort, a KMKSZ Viski Alapszervezetének elnökét kérdeztük.

– Az ünnepség kilenc órakor kezdődik a községháza előtt, majd ezt követően a templomokban istentiszteletre, illetve misére kerül sor. Ezután felszenteljük a II. Rákóczi Ferenc vezette szabadságharc emlékét megörökítő kopjafát, Balázs István fafaragó alkotását, melyre fel lesz vésve annak a 44 viskinek a neve is, akik részt vettek a szabadság­harcban – mondta el Krüzsely Tibor. – Várjuk továbbá a rendezvényre testvértelepülésünk, Felső­zsolca énekkarát és küldöttségét, a járás tanácselnökeit és megyei képviselőit, valamint a négy egykori máramarosi koronaváros, Hosszúmező, Márama­ros­sziget, Técső és Huszt küldöttségeit. Kulturális és sportrendezvényekben sem lesz hiány. Valószínűleg itt lesznek a salánki íjászok, továbbá vidámpark, utcabál és bográcsgulyásfőzés is szórakoztatja majd az érdeklődőket.

– Kik szervezik és támogatják a rendezvényt?

– Az eseményre a helyi KMKSZ-alapszervezet és a községi tanács közös szervezésében kerül sor, de a járási vezetéstől is kapunk támogatást, és természetesen a helyi vállalkozók is besegítenek.

Ferenczi Katalin