Decemberre elkészül a színházterem

Tovább épül a beregszászi színház

2003. október 24., 02:00 , 145. szám

Néhány napja újra építőmunkások sürgölődnek a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház körül, azaz folytatódik épületének felújítása, átalakítása.

– Háromszázezer hrivnyát utaltak át a munkálatok folytatására, ebből kétszázezret a beregszászi kórház építése kapcsán keletkezett magyar államadósság törlesztése fejében, százezret pedig a megyei tanácstól kaptunk – tájékoztatta lapunkat Balázsi József színházigazgató. – Az egy hete folyó munkálatokat a beregszászi Krisztina kisvállalat munkásai végzik. Jelenleg a tetőszerkezet felújításán dolgoznak, továbbá ajtókat, ablakokat helyeznek be, később szigetelnek és vakolnak is. A most kiutalt összegből azonban elsősorban a színházterem kialakítását kell befejezniük.

Az előzetes tervek szerint december végére befejeződnek a munkálatok, akkor kerül átadásra a színházterem is. Továbbra sem megoldott ugyanakkor az épület fűtése. Az udvarra tervezett kazánház építésére előreláthatólag csak jövőre kerül majd sor. Az igazgató szerint erre vonatkozólag bírják a járási és megyei vezetőség ígéretét.

– Már az is komoly előrelépés, hogy végre elkészülhet a nagy színházterem, hiszen eddig gyakorlatilag nem volt hol játszania a színtársulatnak – értékeli a helyzetet Balázsi József. – Ha végre rendelkezünk majd saját színházteremmel, remélhetőleg rendszeresek lesznek az előadásaink itthon, Beregszászban is.

-lia-