őszi keringő a líceumban

Szalagavató ünnepség Nagyberegen

2003. október 31., 01:00 , 146. szám

Jövőre már a kilencedik végzős évfolyamot bocsátja útjára a megyeszerte ismert Nagy­be­re­gi Református Líceum. Múlt szombaton a hagyományoknak megfelelően Bagu Zsolt és Hevesi Tibor osztályfőnökök zöld szalagot tűztek a har­minc­három harmadikos, azaz végzős diák mellére, egy-egy ige kíséretében.

Szilágyi Lajos igaz­gató is bibliai idézettel kezdte be­szé­dét, majd köszöntötte a végzősöket, szülőket és vendégeket, végül imára szólította a megjelenteket.

A szalagok kitűzése után Cse­te Katalin a végzős osztály képviseletében jelképesen átadta a stafétát a másodikos Perpék Istvánnak. A líceumban már hagyomány, hogy lány fiúnak, fiú pedig lánynak adja át e díszes jelképet, és mindig a végzős osztály választja ki a másodikosok közül azt, aki átveheti. A kiválasztás szempontja pedig az, hogy ki tanul, él és viselkedik leginkább az iskola szellemiségének megfelelően.

A stafétát szavalatokkal és énekekkel köszönték meg a másodikosok, majd következett a végzősök ünnepi műsora, amelyben tanúbizonyságot tettek arról, mit jelentenek számukra a legfontosabb emberi értékek: a hazaszeretet, a barátság és az alma materhez fűződő viszony.

Ezt követően a Kárpátaljai Református Egyház Ifjúsági Zenekarának előadásában hallhattak lélekemelő énekeket a jelenlévők, mialatt a végzősök csodálatos báli ruhákba öltöztek át. Örömkön­nyek tolultak a szülők szemébe a végzősök keringője láttán, de még fel sem ocsúdhattak, máris kezdődött a „szülői keringő”, amikor a gyerekek kérték táncra szüleiket.

Badó Zsolt