Októberben öten váltak a tűz martalékává

Nőtt a halálos tűzesetek száma

2003. november 7., 01:00 , 147. szám

2002-ben volt a leg­ma­gasabb a tűzesetek halálos áldozatainak száma Kárpátalján a független ukrán állam megalakulása óta – 68 személy vesztette életét. Sajnos úgy tűnik, idén mind a tűzesetek, mind a halálesetek számát tekintve túlszárnyaljuk a tavalyi mutatókat.

A tűzvészek száma már szeptemberben elérte a 2002-es mutatót, október 28. óta pedig a halálesetek számának tekintetében is megismételtük a tavalyi negatív rekordot, mi­köz­ben a szakértők véleménye szerint a tűzrendészeti helyzet a tavalyinál is rosszabbul alakul – fo­galmaz a megyei tűz­oltó-parancsnokság sajtószolgálatának jelentése.

Az októberben megkezdődött fűtési szezon a tűzesetek számának növekedésével járt, melyekben az el­múlt héttel bezárólag öt ember vesztette életét.

A tűzesetek Ungváron és Munkácson a leggyakoribbak a megyében. Csupán a legutóbbi napokban ketten váltak a lángok martalékává a megyeszékhelyen (a tűz oka mindkét esetben ágyban dohányzás volt), Munkácson pedig egy vállalat őrhelyiségében a tűzvédelmi szabályok megsértése miatt égett benn az őr. Október 27-ről 28-ra virradó éjszaka a járőröző rendőrök lettek figyelmesek Ungváron a házak egyikéből gomolygó füstre. Az általuk riasztott tűzoltók már nem tudták megmenteni egy 53 éves nő életét, akinek teste gyakorlatilag a felismerhetetlenségig összeégett – jelentette a sajtószolgálat.

Baráth József