Hiányos volt a testület

Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Fóruma

2003. december 5., 01:00 , 151. szám

Múlt pénteken immár tizennegyedik fórumát rendezte meg Makkos­jáno­si­ban a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulása (KHÖT), amelyre azonban a megyei tanács KMKSZ által jelölt képviselői nem kaptak meghívást.

A tanácskozás fő témái voltak a magyar önkormányzatok érdekképviselete az ukrán parlamentben, a térség fejlesztésének célfeladatai és megvalósításuk programjának kidolgozása, a határ menti testvértelepülési kapcsolatok, valamint Magyarország EU-csatlakozásának hatása a határ mentén élő kárpátaljai lakosságra. Szó volt a Delta–2000 olasz–magyar–ukrán területfejlesztési programról is, melynek keretében létrehoznák a Tisza tájvédelmi parkot, amelytől azt remélik, hogy számos település számára eredményezhet gazdasági fellendülést.

A tanácskozáson jelen volt Dr. Pintér Ferenc, a MÁÉRT Állampolgársági és Önkormányzati Szakbizottságának titkára, a HTMH főosztályvezetője, Szabó Ottó, a Magyar Köztársaság ungvári főkonzulja, Szilágyi Dénes, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közgyűlésének alelnöke.

V. N.