Megnyílt az Arany Páva!

Újabb étteremmel gazdagodott Beregszász

2003. december 5., 01:00 , 151. szám

Múlt szombaton Beregszászban sor került a több éve üresen álló, pusztulásnak indult, tavaly azonban felújított Arany Páva étterem ünnepélyes prezentációjára, mely e hét péntekétől várja vendégeit.

Mikola Jakimec tulajdonos a Kárpátaljának elmondta, az alagsorban bár, illetve biliárdterem nyílik, e felett alakították ki a 200 személy befogadására alkalmas éttermet. A tervek között szerepel az is, hogy a tetőtérben idővel 20 háromcsillagos szállodai szobát alakítanak ki.

A szakácsgárda java része, élén a főszakáccsal, Kijevből érkezett. A tulajdonos elmondása szerint igyekeznek majd bemutatni az európai ételkülönlegességeket, miközben a hangsúlyt a francia és a magyar konyhára, valamint a jellegzetes kárpátaljai ételekre helyezik. Ezen túlmenően egyelőre nem kívánnak részleteket elárulni a konyha specialitásairól, a tulajdonos csupán a francia konyha egyik nevezetességét, a fuagrát (sült libamáj marhahúsos szósszal) említette. Mikola Ja­kimec elmondta, fővárosi színvonalra és provinciális árakra törekednek.

Baráth József