„Isten szócsövei legyetek”

Lezárult az idei egyházkerületi szavalóverseny

2003. december 12., 01:00 , 152. szám

December 7-én Nagy­beregen rendezték meg a Kárpátaljai Református Egy­házkerület (KRE) Tanügyi Bizottsága által évente meghirdetett egyházkerületi szavalóverseny döntőjét.

Az ese­mény ünnepi istentisztelettel vette kez­detét. Igehirdeté­sében Bocs­kor Viktor helyi református lelkész rámutatott: „Nem az a fontos, hogy az élet versenyhelyzeteiben első legyek, hanem hogy Isten szócsöveként, a kapott tálen­tu­maimmal segíthessek másoknak, hogy számukra is Isten legyen az első, a legfontosabb.”

Az ősz folyamán lebonyolított egyházmegyei elődöntőkből 56 hittanos került a kerületi döntőbe. A végső megmérettetés résztvevői négy korcsoportban egy-egy kötelező és szabadon választott vallásos témájú verssel léptek a zsűri elé. A legkisebbek között (2-3. oszt.) Nagy Flóra (Búcsú) lett a győztes, a következő korcsoportban (4-5. oszt.), holt­ver­senyben Tihor Katalin (Bereg­új­falu) és Kecskés Dorina (Bótrágy) végzett az első helyen, a 6-7. osztályosok között Nagy Andrea (Beregszász), a 8-9. osztályosok között pedig Bodnár Beáta (Nagybereg) bizonyult a legjobbnak.

A nyertesek jutalma oklevél és ajándékcsomag volt, s valamennyi versenyző egy-egy Bibliával térhetett haza.

-lia-