Császlóc önálló község

2003. december 19., 01:00 , 153. szám
Szavaznak a császlóciak

December 14-én, vasárnap időközi tanácsi választásokat tartottak az ungvári járási Császlócon. A 710 lakosú község szavazópolgárai a 2002-es parlamenti és helyhatósági választásokkal egy időben rendezett helyi népszavazáson döntöttek arról, hogy a közigazgatásilag Kereknyéhez tartozó falu alakítson saját tanácsot és váljon önálló településsé.

A Császlóci Községi Tanács képviselőinek és tanácselnö­kének megválasztását célul tűző választáson az 528 szavazásra jogosult lakos közül 425 vett részt. 303 „igen”, 7 „nem” és 15 érvénytelen szavazattal az egyetlen induló jelölt, Ivan Ceber, a Horizont Állami Kommunális Vállalat igazgatója lett a községi tanács elnöke.

A 15 képviselői körzetben egy-egy helyi tanácsi képviselőnek is bizalmat szavazott a község lakossága. Tanácsi képviselő lett többek között Roják Mária, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alap­szerveze­tének elnöke, valamint Gajdos Katalin alapszervezeti alelnök.

Mint azt Ivan Ceber tanácselnöktől megtudtuk, a tanács hivatalos alakuló ülésére várhatóan január első napjaiban kerül sor. A községházát a helyi kultúrházban alakítják ki.

Badó–Popovics