Eseményekben gazdag év volt

2003. december 26., 01:00 , 154. szám

2003. január 29-én alakult meg az Életet az Éveknek Mező­kaszonyi Nyugdíjasklub, mely ma 50 tagot számlál. Bár alig egy év telt el megalakulásuk óta, máris számos rendezvénnyel, fellépéssel és kiterjedt kapcsolatokkal büszkélkedhetnek. Krucsanyica Erzsébet elnököt a nyugdíjasklub működéséről és terveiről kérdeztük.

– Klubunk a helyi nyugdíjasok kezdeményezésére alakult. Jelenleg heti két alkalommal jövünk össze vagy a helyi zeneiskolában, vagy a községházán számunkra kijelölt helyiségben. Ezeken a találkozókon a legkülönfélébb témákat vitatjuk meg. Manapság a nyugdíjak újraszámolása foglalkoztatja leginkább tagjainkat, így mindenki megbeszélheti tagtársaival a legújabb információkat, kérdéseket. Emellett rendszeresen megünnepeljük a születés- és névnapokat is. Nyáron, amíg jó idõ volt, egyik klubtagunk udvara, most pedig a Rózsa bisztró ad otthont ezeknek az ünnepségeknek, amelyek rendszerint késõ estig tartó éneklésbe torkollanak.

– Zsel Éva vezetésével újjáéledt a korábban a KMKSZ égisze alatt mûködõ énekkar is, mely egy ideig karvezetõ híján szüneteltette tevékenységét. Már számos alkalommal felléptünk a különféle helyi rendezvényeken, részt vettünk a mátészalkai nemzetközi nyugdíjas-találkozón, a barabási falunapon, valamint a tisza­újlaki Turul-ünnepségen. A közeljövõben tervezzük a nyugdíjasklu­bok találkozóját, melyre szeretnénk meghívni a makkos­jánosi, beregdédai, nyíregyházi testvérklubok tagjait is, hogy tovább építhessük kapcsolatainkat.

Váradi Natália