Kis karácsony ...

Irka-karácsony Beregszászban

2003. december 26., 01:00 , 154. szám

Ki ne ismerné a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség gyermeklapját, az Irkát, s ki ne tudná, hogy több ezer lelkes olvasója nemcsak a következő lapszámot várja mindig türelmetlenül, de azokat a rendkívül népszerű rendezvényeket is, melyek rendszeresen megmozgatják, foglalkoztatják, közösséggé kovácsolják az irkások táborát.

A hagyományokhoz híven a folyóirat munkatársai idén is megrendezték az Irka-karácsonyt, melyre ez alkalommal december 17-én a KMTF Révész Imre Kiállítótermében került sor. Az egybegyûlt gyereksereget köszöntve P. Punykó Mária fõszerkesztõ örömmel jelentette be: „Az idei immár a 10. alkalom, hogy az irkások együtt ünneplik az Úr Jézus születését.”

Az egyik legmeghittebb pillanata a délelõttnek az volt, amikor a gyerekek feldíszítették közös kará­csony­fájukat a maguk készítette díszekkel. A továbbiakban Pándy-Szekeres Anna magyartanár arról beszélt a kicsiknek, mit és miért ünnepel az egész keresztény világ december 25-én, majd Olasz Tímea, a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szövetség titkára énekelte el a Velünk az Isten címû dalt a gyerekeknek, akik a gitárkíséret segítségével nagyon gyorsan meg is tanulták azt. Wein­rauch Katalin költõ Kis Jézusra várva c. versét olvasta fel. A gyerekeknek nagyon tetszett az a játék is, melynek során fel kellett ismerniük a Kátya Alikina színmûvésznõ által eldúdolt népszerû karácsonyi dalokat, melyeket azután közösen el is énekeltek.

A picik sem távoztak üres kézzel: narancsot, mandarint, szaloncukrot kaptak, majd egymás kezét fogva énekeltek, táncoltak a fenyõfa körül.

ferenczi