Szeretet, ajándék, mosoly

Több mint 5000 csomag karácsonyra

2003. december 26., 01:00 , 154. szám

Harmadik alkalommal hirdette meg idén ajándékgyűjtő akcióját a kárpátaljai Dorcas Aid, hogy az árva gyerekek is részesülhessenek az ün­ne­pen egy „cipősdoboznyi” szeretetben. A kezdeményezés jóvoltából a kárpátaljai gyermekotthonok, internátusok árva lakóinak, tanulóinak lett talán egy picivel örömtelibb az ünnepe.

A Dorcas felhívására a kárpátaljai református gyülekezetek tagjai csomagolták dobozokba ajándékaikat, s nemegyszer ma­guk is juttatták el azokat a címzettekhez. December 18-án például a nagyberegi református egyház két presbitere: Ze­nics János és Varju Sándor, a Nagyberegi Református Líceum nevelõje, Estók Andrea és a líceum gondnoka, Vass Bertalan szállítottak le 145 ajándékcsomagot a munkácsi internátus-iskola neveltjeinek, akiket mi is elkísértünk útjukra. A gyerekek mosolygó arccal köszönték meg az ajándékokat. Legjobban a tollak és füzetek nyerték el tetszésüket, de elõszeretettel mutogatták egymásnak a játékokat, édességeket is.

Amikor két évvel ezelõtt a Dorcas Aid munkatársai elsõ ízben hirdették meg akciójukat, 500 csomagot juttattak el néhány internátusba a környezõ települések gyülekezeteinek segítségével. Tavaly már 3000 csomagot sikerült összegyûjteniük a rászorulóknak. Az idei akció bizonyult a legeredményesebbnek, hisz már jóval karácsony elõtt összegyûlt a célként kitûzött 5000 csomag, ami azt jelenti, hogy minden kárpátaljai árvaházban nevelt gyer­meknek jut majd egy csekély ajándék, de továbbra is érkeznek a felajánlások és adományok, melyeknek célba juttatása még ezekben a napokban is tart. A fennmaradt csomagokat elõreláthatólag a fogyatékos gyermekekkel foglalkozó alapítványokkal történõ egyeztetést követõen osztják majd el.

ferenczi